На Старосамбірщину передали два нових шкільних автобуси (фото)

У середу, 3 червня, було передано ключі та документи від автобусів п’ятьом районам області та ОТГ, які придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини. Загалом школи Львівщини отримають 54 автобуси.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Львівської ОДА та Голос Прикарпаття.

“Традиційно  передаємо нові автобуси нашим громадам. Якісна освіти – це не лише сучасна школа та прогресивний педагог, а й якісне довезення дітей, особливо у гірських районах. Львівщина цього року першою придбала «Школярики». Ми обіцяли громадам, що ми це зробимо якнайшвидше, і всі хто дасть співфінансування отримають автобуси. Приємно, що ті громади, які отримують школярики попри зниження можливостей місцевих бюджетів змогли дати співфінансування”, – наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Варто зазначити, що кошти на автобуси 45% від суми заплатив державний бюджет, 25 % – обласний, 30 % – базові місцеві бюджети громад і районів.


Серед тих, кому передали ключі від двох нових “Школяриків” – Старосамбірський район. Вручили документи на автобуси голові РДА Петру Назару та новій очільниці відділу освіти Старосамбірської РДА Тетяні Голубко.

Як повідомляє Голос Прикарпаття, шкільні автобуси для навчальних закладів у Великій Лінині та Гуманці (Райнова).