70-річна жінка допомогла ЗСУ знищити близько 100 одиниць техніки росіян: героїзм жінки коштував їй життя

У Мотижині на Київщині пенсіонерка успішно наводила артилерію ЗСУ на російську техніку.

На жаль, героїзм жінки коштував їй життя

Героїзм на війні демонструють цивільні люди, які для перемоги роблять надзвичайно сміливі вчинки.

 70-річна жінка з села Мотижин Київської області протягом 2 тижнів здійснювала наводку для нашої артилерії.

Про це повідомляє Територіальна оборона ЗС України.

“Вона жила в одному з крайніх будинків села і бачила переміщення техніки. Понад два тижні бабуся пішки виходила до ворога, рахувала техніку, приходила додому, пояснювала розташування синові по телефону”, – розповів військовий.Були такі випадки, що жінка, поки йшла додому, збивалася з рахунку. Вона не боялася повертатися до ворожої техніки знову.

Прийшовши додому, жінка дзвонила по телефону синові і давала йому приблизні координати, пояснюючи що і де знаходиться. І вже після цього українські артилеристи визначали точні точки.

Завдяки наведенням бабусі наші захисники знищили два “Бука” і РЛС. Загалом же жінка допомогла знищити приблизно 100 одиниць ворожої техніки.

Зрештою окупанти зрозуміли, хто коригує вогонь. Її будинок розбомбили і зрівняли з землею. Військові визнають, що завдяки діям хороброї бабусі окупанти не змогли пройти далі цього населеного пункту.

Результатом роботи жінки стало знищення близько 100 одиниць важкої техніки ворога. Військові визнають, що завдяки її діям окупанти не змогли пройти далі населеного пункту.