5 порад, як обрати якісну металочерепицю

Багато покупців покрівельних матеріалів мають ті чи інші сумніви під час вибору майбутнього захисту для свого даху. Саме тому більшість компаній, що продають покриття, надають максимально точні консультації та намагаються полегшити процес покупки для своїх клієнтів. Звісно, якщо купує металочерепицю професіонал в сфері будівництва, він і сам може вдало підібрати продукцію по всім необхідним параметрам. Але якщо подібна задача стоїть перед так званим новачком, тоді дійсно може знадобитись допомога консультантів на сайті.

Для дахової споруди досить важливо залишатись довгий час міцною та витривалою по відношенню до різних впливів зовнішнього середовища. Адже дуже часто такі впливи можуть призводити до негативних наслідків, наприклад, покрівля може почати протікати, ржавіти чи навіть деформуватись.

  1. Перше, на що зверніть увагу, це технічні характеристики виробу. До них відносяться – товщина металевих листів, рівень цинкового шару, тип полімерного покриття. Це три основні параметри, котрі визначають рівень якості продукції. Товщина сталевого листа повинна бути не меншою за 0,45 мм, оскільки тоді вона буде досить вразливою, особливо до механічних впливів.
  2. Далі не забувайте про важливість правильного підбору габаритних розмірів листів. Тому перш за все попіклуйтесь про точні підрахунки необхідної кількості покрівельного матеріалу і аксесуарів, а далі потрібно визначитись з довжиною листів. На сьогоднішній день більшість виробників пропонують можливість замовляти листи в бажаній довжині. Завдяки цьому вдається оптимізувати процес монтажу та зменшити час на його виконання.
  3. Досить переконливим маркером якісної продукції вважається маркування. Металочерепиця має його на внутрішній стороні листів та містить в ньому основну інформацію стосовно характеристик та походження металевої сировини та інших параметрів служби покриття.
  4. Поцікавтесь у продавця чи є на цікаву для вас продукцію гарантія від самого виробника та на який термін вона розповсюджується. Ознайомтеся з технічною документацією – в ній вказані всі дані матеріалу.
  5. Ціна на металочерепицю з однаковими даними може бути різною, все залежить від конкретно компанії-продавця. Порівнюйте цінові пропозиції на ринку та обирайте найбільш прийнятні та вигідні для вас.

Від чого залежить термін експлуатації металочерепиці?

Щоб створити якісну та довговічну покрівлю, варто знати, від чого залежить термін її служби.

Так, для будь-якого даху цей термін визначається:

  • Якістю використаного покрівельного матеріалу та окремих комплектуючих.
  • Рівнем монтажу конструкції.
  • Умовами експлуатації.
  • Особливостями будівельної конструкції.

Якщо ви хочете мати гарну, надійну та міцну покрівлю, слідуйте порадам спеціалістів та не намагайтеся зекономити на придбанні покрівельних матеріалів. Дах – це той елемент конструкції, який потрібно облаштовувати найкращим чином та тільки якісними виробами.