44-річний батько протягом року ґвалтував 12-річну доньку: врятувала шкільний психолог

Як встановило слідство, 44-річний чоловік систематично, протягом року, вчиняв дії сексуального характеру стосовно своєї дванадцятирічної доньки.

Фото ілюстративне

У п’ятницю, 8 жовтня, ювенальним прокурором Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у зґвалтуванні малолітньої дитини.

За результатом розгляду, ухвалою слідчого судді Радомишльського районного суду підозрюваного поміщено під варту без права внесення грошової застави. На пригнічений емоційний стан дитини звернула увагу шкільний психолог, під час розмови з яким дитина розповіла про вчинення над нею сексуального насильства.

Службою у справах дітей об’єднаної територіальної громади потерпіла та її молодша сестричка вилучені із сім’ї та тимчасово передані до дитячої установи.

Горе-батьку інкримінується скоєння злочину за ч. 4 ст. 152 КК України (згвалтування).

З огляду на скоєння особливо тяжкого злочину, ювенальний прокурор, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, наполягав на взятті під варту підозрюваного. Суд підтримав позицію прокурора.

Досудове розслідування проводить відділення поліції № 3 Житомирського райуправління поліції.

Санкцією зазначеної статті за скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.