30-річний стриянин врятував від утоплення двох жінок та дитину

30-річний стриянин Aндрiй Дaнeлeйкo врятyвaв трьoх людeй, якi тoнyли y рiчцi Стрий. Інцидeнт трaпився y сeрeдy пooбiдi, 14 липня.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Zaxid.Net

Близько 16:00 чоловік відпочивав на березі річки, коли почув як люди кричать про допомогу. Відпочивальники з пляжу помітили, як у річці кілька людей йдуть під воду.

“Коли я почув, що хтось тоне, якось на автоматі побіг у воду. Це були троє людей, дві жінки та дівчинка десь років восьми. Я до них підплив і почав виштовхувати в сторону берега, одразу всіх отак штовхав. Назустріч люди вже зайшли в воду і помогли мені їх витягати на сушу”, – розповідає Андрій Данелейко.

На березі жінкам та дитині надали першу допомогу, вони були у стані шоку, але госпіталізації не потребували. Врятованими виявилися три мешканки Стрия: мати з малолітньою донькою та їхня родичка.


Світлина з fb-сторінки Андрій Данелейко

Сьогодні, 15 липня, місцевий стрийський підприємець Любомир Ковальський подарував рятівнику сертифікат на 1000 грн на покупки в його магазині спорттоварів, а ще набір для плавання.

“Я дізнався про Андрія з соцмереж і вирішив, що за такий геройський вчинок має бути якась винагорода. Чоловік дуже скромний, я його ледь вмовив прийти і прийняти той символічний подарунок”, – розповідає Любомир Ковальський.


Світлина з fb-сторінки Любомир Ковальський

Варто зазначити, що про вчинок Андрія Данелейка дізналися в управлінні ДСНС, там розглядають можливість нагородження чоловіка за героїчний вчинок.