Бориславчанин потрапив у сотню найкращих кухарів України

60-літній бориславчанин Ігор Пепель проходить на шоу «МастерШеф. Професіонали». Він найстарший учасник II сезону шоу. У Львові готував філе качки з персиковим гелем і кизиловим соусом (складна страва за технологією су-від) та потрапив у сотню найкращих кухарів України. Про це пише Твоя Львівщина посилаючись на Galnet.

Більшу частину життя чоловік займався одним видом бізнесу – керував продуктовими магазинами. А у вересні 2018 року відкрив у Бориславі ресторан, і вже за рік став шеф-кухарем. В інтерв’ю Оаіпеї Ігор Попель поділився секретами свого успіху.

– Я вкладав у себе гроші – їздив на кулінарні майстер-класи до Києва, потім вступив в Асоціацію шеф-кухарів, закінчив кулінарну академію. І через знайомих на мене вийшли кастинг- менеджери «МастерШеф.Професіонали» і запропонували взяти участь у шоу. Я вирішив спробувати,- ділиться пан Ігор.

Спершу чоловік пройшов кастинг у Львові.

– Я приготував складну страву за технологією су-від (прим.автора – коли продукти у вакуумній упаковці ставлять на водяну баню і готують при певній температурі визначений час). У мене було філе качки у вакуумній упаковці, яке після приготування я подавав з персиковим гелем і кизиловим соусом. Для презентації збирав квіти у себе на подвір’ї. Влітку я вирощую розмарин, чебрець, лаванду – те, чого немає у нас в регіоні і що не завжди купиш у львівських супермаркетах. І з цією стравою я потрапив у сотню найкращих кухарів України.

Наступним етапом було випробування у Києві, де потрібно було підтвердити своє вміння готувати.

–  Там готував страву, яку назвав «Яябика». Усі перепитували: «Як-як?». Це бичачі яйця. Я не знав, як відреагують на цю страву. Але судді сказали «Вау». Ектор (прим.автора – Ектор Хіменес-Браво – канадський і український шеф-кухар, постійний суддя проекту «МайстерШеф») говорив, що ніхто за 10 років не здогадався зробити таку легку страву.