19-річний студент зі Львівщини помер після вакцинації від Covid-19

У Київській області 13 вересня раптово помер 19-річний студент третього курсу Українського гуманітарного інституту Володимир Сало, який родом зі Львівщини. У цей же день хлопець отримав щеплення проти коронавірусу.

Проте остаточну причину смерті повідомлять через місяць. Про це йдеться на сайті Українського гуманітарного інституту, повідомляє Львівський портал.

Відомо, що 13 вересня Володимир Сало о 14:30 вакцинувався від коронавірусу. До вечора почував себе добре, о 18:30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри.

Згодом у хлопця піднялася температура, о 20:15 почалися судоми.

«О 20:35 зник пульс і дихання. Медичні працівники УГІ робили йому штучне дихання до приїзду швидкої, яка прибула о 20:45. «Швидка» реанімувала Вову годину», – йдеться у повідомленні.

Хлопець помер, попри зусилля медиків.

Попередня причина смерті –«серцево-легенева недостатність. Набряк легень. Гостра коронарна недостатність». Втім остаточна причина буде відома лише через місяць після завершення медичних досліджень.

Володимир Сало народився 13 березня 2002 року в селі Добросин Львівської області. Сім’я є багатодітною, всього 5 дітей, він був наймолодшим сином. У 2019 році вступив в Український гуманітарний інститут, що у місті Буча Київської області, на спеціальність «Філологія».

Вові було 19 років. Всі відгукуються про нього з непідробним захопленням і любов’ю, він був серцем будь-якої компанії, веселим, позитивним хлопцем. Навчався на відмінно, брав активну участь у соціально-культурному житті навчального закладу, минулого року балотувався в члени Студентської ради. Протягом усього навчання працював репетитором англійської мови онлайн. Любив читати, був дуже допитливою людиною.

Володимир був дуже добрим і чуйним. Декілька разів він, з бажання врятувати чиєсь життя, здавав донорську кров. Допомагав як волонтер на Святі подяки в Києві 12 вересня.

Колектив та студенти ПВНЗ «УГІ» висловлюють щирі співчуття мамі, братам та сестрам, рідним Володимира. Добра пам’ять про Володимира назавжди залишиться в наших серцях.