15-річна вихованка модельної школи спалила український прапор і похизувалася цим у соцмережах (ВІДЕО)

У Кам’янському Дніпропетровської області дівчина спалила прапор України на камеру. Як виявилося, героїня ролика співпрацювала з модельним агентством, яке після скандального інциденту вирішило не співпрацювати з українкою.

Про це повідомляє obozrevatel, пише Твоя Львівщина.

Свою витівку мешканка Кам’янського здійснила на очах у знайомих. Саме вони зняли спалення синьо-жовтого прапорця на відео. Коли записом поділився один із Telegram-каналів, дівчина потрапила під хвилю критики й закрила свій акаунт в Instagram

Модель зі сміхом підпалила прапорець за допомогою запальнички посеред вулиці. Інша дівчина, яка є авторкою відео, запитала, навіщо вона це робить. “Це не мій прапор все одно”, – відповіла мешканка Кам’янського.

Модельне агентство “GlorySchool” підтвердило, що героїня відео навчалася в їхній школі. Її вже відрахували, запевнила компанія.

“Одна з наших учениць зробила абсолютно неприпустимий вчинок щодо державної символіки. Ми не можемо залишити цю ситуацію без уваги”, – сказано в повідомленні.

Telegram-канал “Катарсис” знайшов фото й ім’я героїні скандалу. Звати її Єва. За даними спільноти, сім’я дівчини проживає в Кам’янському.

У свою чергу, в Національній поліції повідомили, що переглянули відеоролик, в якому дівчина спалює прапор. За фактом наруги над державним символом вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

“Матеріал зареєстрований в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень. В ході перевірки поліцейські встановили особу дівчини, нею виявилася 15-річна учениця однієї зі шкіл м. Кам’янське”, – йдеться в повідомленні поліції.

В діях неповнолітньої вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.

Дане правопорушення карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.