12-річний школяр підпалив церкву УПЦ МП, щоб помститися однокласнику

Неповнолітній житель села Іванчанка Болградського району Одеської області намагався спалити недобудовану церкву Московського патріархату.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції Одеської області, 21 вересня 12-річний житель Іванчанка умисно вчинив підпал храму, який будувався в його селі. Таким способом школяр вирішив помститися одному з членів сім’ї місцевого священика УПЦ МП, який проводить служби в цій церкві.

Рятувальники, які приїхали за викликом, на місці виявили, що загоряння було ліквідовано силами кількох місцевих жителів.

Вони загасили пожежу, заливши його водою з відер. В результаті вогнем було знищено церковний стіл з релігійною атрибутикою – свічками, образками та іншої поліграфічної продукцією.

Коли малолітнього правопорушника запитали, навіщо він зробив такий вчинок, хлопчик зізнався, що хотів помститися своєму однокласнику. Той є сином священнослужителя постраждалої церкви і нібито неодноразово знущався над неповнолітнім палієм.

В одеській поліції повідомили, що вони порушили кримінальне провадження за статтею про умисне заподіяння шкоди майну шляхом його підпалу. Покарання, яке передбачено законом за це правопорушення, – тюремний термін від 3 до 10 років. Однак підозрюваний є неповнолітнім і його, швидше за все, покарають не так жорстоко.

За матеріалами dialog.ua