Ірина Венедіктова виступила за скасування амністії для активістів Майдану

Очільниця Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова, яка тимчасово виконує обов’язки, заявила про те, що необхідно скасувати закон про амністію учасникам Революції Гідності.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт телеканалу “5 канал” та на інтернет видання LB. ua, де надано інтерв’ю.

За словами Ірини Венедіктової, дія закону “Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України” від 2014 року суперечить Кримінально-процесуальному кодексу.

“Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон треба скасувати. Крім того, ми розробили законопроєкт про заочне засудження, який було направлено всім головам фракцій та Денису Монастирському. Дуже сподіваємось, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі неможливо” – про це заявила т.в.о директора ДБР.

Цей закон, за її словами, перешкоджає “об’єктивному розслідуванню вбивств правоохоронців”.

“Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав” – заявила Ірина Венедіктова.

Світлина з відкритих джерел.