Івано-Франківськ встановив одразу два національні рекорди країни

У суботу, 11 січня 2020 року в місті Івано-Франківськ було встановлено одразу два Національні рекорди країни: смачний та “різдвяної зірки”.

Про це на своїй сторінці facebook повідомляє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.


Рекорд “Різдвяна Зірка”

Стартував рекорд з різдвяної ходи, яка з чотирьох різних напрямків, монастиря Христа Царя, храму Різдва Христового, Архикатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового та монументу “Вознесіння Христове”, прямувала до Вічевого майдану. Для встановлення рекорду було залучено 660 різдвяних зірок, кожна із них була різною та мала свої особливості, хоч за формою були схожі.

“Сьогодні містом пройшла масштабна хода з чотирьох напрямків! Але вражали не кількістю колядників, а кількістю вифлеємських зірок⭐ Аж 660 різдвяних символів і є новий запис в Книзі рекордів України!” – пише Руслан Марцінків.


Смачний Рекорд

На виготовлення 1420 літрів давньої гуцульської страви знадобилось 500 літрів молока, 250 літрів сметани, 60 кілограм масла, 5 мішків (по 45 кг кожен) кукурудзяної крупи, 100 кг м’яса для шкварок та грибна підлива.

“Попередній рекорд “Найбільший в Україні банош” здобули ще у 2013 році в Буковелі. Тоді під відкритим небом цієї давньої гуцульської страви було зварено аж 113 кілограмів. Франківський же банош у 10 разів більший, адже його об’єм – 1420 літрів. Я хочу вручити цей сертифікат про рекорд міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу”, – наголосив представник Національного реєстру рекордів України.

“Майже 1,5 тонни справжнього гуцульського баношу сьогодні зварили 5 шеф-кухарів на Вічевому майдані. Допомагали їм наші богатирі. А смакували гуцульським смаколиком, разом з бринзою та шкварками, сотні франківців” – пише Руслан Марцінків у себе на сторінці.