ЄС має намір запровадити Covid-паспорт

Впровадження Євросоюзом Covid-паспорта з довідкою про відсутність зараження коронавірусом не повинне ускладнити безвіз України з країнами ЄС.

Про це розповів віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко. Інформує Твоя Україна посилаючись на Сегодня

“ЄС дійсно обговорює питання введення Covid-паспорта, тому що один з членів ЄС його підняв. І навіть не один. Є рекомендація ВООЗ, яка не рекомендує вдаватися до таких дій. На сьогоднішній день уряд поділяє те, що рекомендує ВООЗ.

ілюстративне фото джерело

Бо можна отримати паспорт, а завтра десь у тролейбусі дорогою додому підхопити вірус. Більш того, ситуація ускладнюється тим, що фіксуються випадки повторного зараження коронавірусом, зокрема, в Китаї. Тому, наскільки такі заходи ефективні – це важливе питання, на яке, я впевнений, ні у Греції, ні в ЄС немає відповіді”, – сказав він.

Пристайко вважає, що паспорт може бути чимось на зразок медичних страховок, наявність яких вимагається від кожного туриста.

“Багато тропічних країн, наприклад, вимагають від в’їжджаючих показати список щеплень. Думаю, щось близько до цього в остаточному документі ЄС і буде. Але я точно не припускаю, що безвіз з Україною буде якимось чином ускладнений” – додав Пристайко.