Як швидко звести містечка для переселенців?

Будівництво модульних будинків з’явилося нашій країні було досить непоширено. Але з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну ця альтернатива житла стала досить популярною та зручною. Технологія модульні дома для переселенців відрізняється від звичної і поширеної каркасної збірки будинків.

 В даному випадку на будівельний майданчик привозять вже повністю готові елементи будинку, які навіть мають внутрішнє оздоблення. Також часто привозять на ділянку вже готовий котедж. Компанія Modulex готові встановити під ключ модульні містечко за 5 днів та під ключ. Також їхні ціни вас приємно здивують, адже ціни нижчі порівняно з європейськими аналогами.

У цій статті ми розглянемо всі особливості та основні характеристики модульного житлового будівництва, а також всі його переваги та недоліки.

Склад та встановлення модульних елементів

Модульне є будівництвом будинку, який збирається із зроблених на заводі готових модулів. І ці модулі є не просто перекриттями або стінами, а утворюють цілі блоки майбутнього будинку, які нерідко мають вже готове внутрішнє оздоблення і навіть інженерне забезпечення. 

Що стосується матеріалів, з яких роблять модулі, то вони бувають різними та різних компаній. Як матеріали для блоків використовуються такі матеріали:

  • дерево;
  • метал;
  • фанера;
  • скломагнієвий лист;
  • мінеральні утеплювачі;
  • алюкобонд;
  • мембрани;
  • різні оздоблювальні матеріали та інші сучасні будівельні матеріали. 

Але при створенні модулів не застосовуються крихкі матеріали, а також ті, які створюються за допомогою «мокрих» процесів – цеглини, піноблоки та інші подібні матеріали. 

При зведенні модульного будинку, як правило, використовують недорогі, але надійні пальово-гвинтові фундаменти, що мають сталеву або дерев’яну обв’язку. Якщо ж на мосьє майбутнього модульного будинку знаходиться рухомий або слабкий грунт, то будують більш сильну основу.

Всі елементи майбутнього котеджу після транспортування на ділянку встановлюють безпосередньо на підготовлений фундамент, після чого кріплять їх до обв’язування. Далі проводиться обов’язкове ущільнення стиків, які мають різні варіанти виконання. Нерідко модулі доповнюють спеціальними еластичними ущільнювальними прокладками, що дозволяє лише стягнути елементи один з одним. І якщо між елементами залишаються зазори, то насамперед їх наповнюють мінеральною ватою, після чого затягують спеціальними захисними плівками і потім обробляють.

Будинок як конструктор

Кожен модульний будинок – це свого роду конструктор. Тому навіть якщо кількість мешканців збільшиться, такий будинок дає змогу додати нові кімнати. Достатньо купити лише потрібну кількість модулів та підготувати місце для їх подальшого монтажу. Також технологія модульного будинку дозволяє відокремити частину наявних модулів і перемістити їх на іншу ділянку землі.  

Як правило, технологію модульного домобудування використовують при будівництві будинків, в яких проживатимуть цілий рік. Оскільки сучасні матеріали, які використовуються при будівництві модульних будинків, мають хорошу теплоізоляцію, в них можна жити навіть у зимову пору року. Хоча для кращої безпеки тепла в модульному будинку варто утеплити стіни, підлогу і дах. Як утеплювач добре підійде мінеральна вата або інший аналогічний матеріал. А у вікнах мають бути встановлені енергозберігаючі двокамерні склопакети.

Важливо знати, що довговічність та надійність модульного будинку залежить від досвіду компанії та матеріалів, які вона використовує. При цьому якість виготовлених модулів може бути абсолютно різною. Тому бажано ретельно оглянути і вивчити виставкові зразки модульних будинків, які надає компанія, що вас цікавить.