Як працюють енергині ДТЕК Добротвірської ТЕС в режимі ізоляції ( фото )

Підступний коронавірус взяв у полон увесь світ і таки добрався до нас українців. Частина підприємств вимушено закрились, але розуміючи важливість світла та тепла для населення, компанія ДТЕК прийняла вирішила: ТЕС працюватимуть в ізольованому режимі. Розпочався другий тиждень роботи в умовах ізоляції на Добротвірській ТЕС.

На станції – тільки ті, чия робота вкрай важлива і без кого не обійтися. Надія Давидович, працівниця хімічного цеху – саме така. Головне завдання Наді та її колег – безперебійно постачати спеціально підготовлену воду в станційний котел. Якщо вода не постачатиметься, то станція зупиниться. Тож, наші фахівці роблять все для того, щоб підприємство безперебійно продовжувало працювати.

«Робота складна і відповідальна. Воду треба подавати спеціальну – обезсолену. Тому ми спочатку проводимо низку заходів. Готуємо спеціальний розчин і тільки потім постачаємо цю воду на котел”, – розповідає Надія Давидович.

Надія, як і 12 її колег, залишили вдома свої сім’ї та добровільно погодилися працювати в повній ізоляції, бо розуміють, що наразі електроенергія такий самий продукт першої необхідності, як вода і хліб. Що без неї не зможуть працювати лікарні, аптеки та взагалі вся інфраструктура. 

У вільний від роботи час дівчата хімічного цеху грають у настільні ігри, спілкуються з рідними по телефону, переглядають фільми у своїх смартфонах. Ну і звичайно, як радять психологи, багато жартують та сміються, не піддаючись поганим новинам. Станція стала тимчасовою домівкою для кожної з них, вони працюють, відпочивають та проводять своє дозвілля для безпеки кожного з нас.

Ці енергетики лишаються на станції заради всіх нас, тож давайте і ми лишатимемося вдома заради них.