Як правильно підібрати милиці

Товари для інвалідів засоби реабілітації мають бути максимально зручними для користувачів. Вони повинні сприяти їхньому швидшому одужанню. Тому самостійно вибір робити не варто. Краще попередньо проконсультуватися з лікарем або співробітником магазину медтехніки Baldinelli.

Кому потрібні милиці

Медтехніка цього виду застосовується підтримки рівноваги при пересуванні пацієнтами з проблемами опорно-рухового апарату. Вона виконує функцію хворої чи травмованої кінцівки, зменшуючи цим навантаження на уражену область. Милиці використовують і після ампутації нижньої кінцівки, у період адаптації до протезу.

З милицями людина може гуляти, виконувати повсякденні справи. Пересування покращує кровообіг, підтримує м’язовий тонус, усуває застій у легенях, допомагає відновитись після травми, хвороби.

При виборі милиць враховуються антропометричні параметри. Це важливо, щоб людина не зазнавала труднощів при їх експлуатації. Адже засіб опори від користувача вимагає витривалості суглобів та м’язів рук, правильної координації рухів. Неправильний вибір виробів може призвести до запалення, потертості, защемлення нервів.

Типи та особливості милиць

По виду опори виробу поділяються на:

  • милиці пахвові – опора посідає пахву;
  • милиці підлокітні – опора посідає лікоть.

З урахуванням віку, вироби поділяються на дитячі та дорослі моделі.

Пахвові моделі

Вироби оптимальні при травмах середньої тяжкості та для людей, яким потрібна реабілітація понад 2-3 місяці. Лікарі та реабілітологи не рекомендують використовувати вироби довше і в іншому випадку замінюють їх підлокітними.

З пахвовими милицями просто тримати рівновагу і пересуватися. Вони дозволяють пацієнтові перепочити в дорозі, повиснувши на пахвах. Сучасне медичне обладнання даного типу рекомендовано людям похилого віку та з зайвою вагою, оскільки воно, збільшуючи навантаження на плечовий пояс, зменшує тиск на ноги.

До мінусів таких милиць відносять можливість передавлювання нервово-судинного каналу. Але таке можливе лише у випадку, якщо була неправильно підібрана висота.

Милиці під лікоть

Вироби мають невелику вагу та займають мало місця. Виробники створюють продукцію у різних кольорах, що дозволяє придбати модель на будь-який смак. Але головна їхня перевага – більш мобільне пересування порівняно з попереднім типом, оскільки опора посідає лікоть.

До мінусів товарів для реабілітації хворих на підлокітний тип відносять складності:

  • при слабких руках та плечовому поясі;
  • при утриманні балансу;
  • при великій вазі.

Вироби рекомендовані для застосування людям при міцному плечовому поясі з переломом однієї нижньої кінцівки. Вони можуть стати додатковою опорою людям, ослабленим після хвороби, а також людям похилого віку, які не втратили можливості самостійно пересуватися.

Вибір матеріалу основи та рукоятки

Вироби бувають дерев’яними, сталевими та алюмінієвими. Підібрати милиці з дерева можна лише пахвового типу. Вони мають обмежене регулювання та можуть використовуватися лише для невеликих навантажень.

Найбільші навантаження витримують сталеві конструкції. Вони не гнуться і не ламаються. Але, через велику вагу, вироби менш практичні у використанні.

Легкі алюмінієві милиці регулюються заввишки за допомогою кнопкового фіксатора. Вони здатні витримати максимальну вагу 120-140 кг.

Для виробництва підлокітників виробники найчастіше використовують пластик. Пахвові валики переважно виготовляються з поліуретану.