Як обрати електросамокат для швидкого пересування

Війна Росії проти України торкнулася всіх сфер життя людей, в тому числі на відносно спокійних територіях. Особливо помітно це у паливній сфері – дефіцит бензину та дизелю, високі ціни на пальне. Все це спричиняє підвищений інтерес до альтернативних засобів пересування, таких як електросамокати. Це зручний компактний транспорт, що дозволяє маневрувати в потоці машин і швидко діставатися місця призначення. Зараз електросамокати у Львові можна придбати за довоєнними цінами, потрібно лише знати, як правильно вибрати модель.

Головні параметри вибору

Найперше слід визначити мету застосування, а після цього – технічні характеристики двоколісного транспорту.

Тип самокату

Умовно всі моделі можна об’єднати у три великі групи.

  1. Міські (тротуарні). Підходять для поїздок у міському середовищі, тобто по тротуарах, асфальту, плитці. Не здатні їздити по траві та ґрунту. Мають невеликі розміри, часто є складаними.
  2. Позашляхові. Мають більший діаметр коліс – понад 10 дюймів та високий протектор. Більш масивні як за габаритами, так і за вагою. Мають великий кліренс. Здатні їздити по піску, траві, кам’янистим доріжкам тощо.
  3. Спортивні. Вирізняються полегшеною конструкцією, що дозволяє виробляти різноманітні трюки – стрибки, розвороти. Механізм складання відсутній, що забезпечує підвищену міцність. Спортивні моделі підходять для професіоналів.

Найбільша група – це міські самокати. Вони представлені у великому діапазоні вартості.

Потужність та швидкість

Потужність електродвигуна у самокаті впливає на максимальну швидкість його їзди:

  • Електросамокати з максимальною швидкістю 20-30 км/год підходять для повсякденних потреб: поїздки пішохідними зонами, міськими тротуарами, парковими доріжками. Мають потужність двигуна від 50 до 300 Вт.
  • Моделі, що можуть розганятися до 50-60 км/год, мають пересуватися дорогами. Вони отримують перевагу під час руху у заторах. Але не слід намагатися маневрувати між автівками. Потрібно рухатися у колоні. Потужність таких моделей – від 300 до 1000 і більше ватт.

Розмір коліс

Цей параметр впливає на маневреність і вагу електросамоката. Наприклад, модель з невеликими колесами буде важити значно менше, але маневрувати та долати перешкоди зможе гірше. Також при меншому діаметрі коліс зменшується кліренс, тож нерідко самокат чіпляє днищем бордюр або каміння.

Оптимальний діаметр колеса для міського електросамоката – 8 дюймів.

Що стосується ширини, то ширші колеса дають більше стійкості на будь-якому покритті.

Тип коліс

У магазинах Алло у Львові можна придбати електросамокати з різними типами коліс:

  • поліуретанові (відлиті) – не мають внутрішньої порожнини. Довго служать, не схильні до проколювання;
  • надувні (пневматичні) – добре амортизують та гальмують, майже не шумлять.

Знаючи ці моменти, ви зможете легко обрати найкращий електросамокат для їзди містом або інших цілей.