Як вибрати якісний спортивний одяг для підлітка: головні вимоги та критерії

Одяг у спортивному стилі не дарма особливо полюбився підліткам. В таких речах можна не тільки відвідувати заняття з фізкультури чи позакласну секцію. Зустріч з друзями у дворі, похід у скейт-парк, велосипедна прогулянка чи сімейний пікнік – у всіх цих ситуаціях виручить якісний спортивний одяг. Такі речі можна знайти у магазинах відомих світових марок. Звісно, не в кожному місті є фірмові магазини, тому одяг та аксесуари для спорту раціонально купувати онлайн. Інтернет-магазин спортивного одягу Ideal Sport пропонує широкий вибір і швидку доставку у будь-який населений пункт, та й сам процес покупки вдома зручніший і приємніший, аніж довгі походи торговими центрами разом з сином чи донькою.

Яким повинен бути спортивний одяг для підлітків?

Отже, вимоги до спортивного одягу для тинейджерів наступні:

  • Якість виготовлення має бути відповідною усім стандартам: рівні шви без ниток, які стирчать, відсутність дефектів покрою, надійно прикріплена фурнітура. Фірмову продукцію старанно перевіряють перед тим, як вона потрапляє у продаж, але пересвідчитись все-таки варто: брак на виробництві хоч і вкрай рідкісне явище, але в принципі можливе.
  • Фасон – максимально зручний. Рукави та штанини не повинні бути ні занадто довгими/короткими чи широкими, ні занадто вузькими. Манжети та пояс мають бути достатньо широкими й м’якими, а гумка на штанах – еластичною, щоб надійно підтримувати одяг під час активних рухів. Бажано, щоб були передбачені кишені, куди можна класти потрібні дрібниці. Якщо кишені ще й будуть застібатись на блискавку – те що треба.
  • Матеріал. Оптимально надавати перевагу змішаним тканинам із бавовни та штучних волокон. Бавовна забезпечує гігієнічність, а наявність штучних ниток – зносостійкість, міцність і довге збереження початкової форми тканини (без розтягування чи усадки). Також непоганий варіант в плані практичності та гігієни – поліестер, зокрема, флісові речі, однак вони можуть електризуватись, тому на кожен день їх носити не варто.
  • Стиль. Деякі підлітки люблять, щоб стилістика була якомога більш подібною на речі для дорослих, а деякі – навпаки, щось незвичайне та оригінальне. У хороших марок зазвичай не буває надмірностей у дизайні, так що, переглядаючи з сином чи дочкою каталоги Reebok, Columbia чи Nike, можна не хвилюватись, що він/вона обере щось занадто епатажне.

Не слід забувати й про сезонність. Якщо для літа чи занять у залі достатньо тонкої футболки, штанів і легкої вітрівки, то на зиму і міжсезоння вже потрібно придбати спортивний одяг з утепленням. Комплекти на флісі чи футері дозволять почувати себе комфортно навіть в вологу холодну погоду.

Аксесуари важливі: що також може знадобитися?

Спортивні аксесуари − це завжди плюс в сторону зручності та стилю. Красива молодіжна кепка або шапка, сумка, рюкзак – все це доповнить загальний образ і підкреслить стиль юного модника чи модниці. Крім цього, саме аксесуари можуть стати цікавою деталлю в образі, якщо всі інші речі доволі прості за дизайнерським виконанням.