ЯК ВИБРАТИ СТІЛЬЦІ НА КУХНЮ : ПОРАДИ

Зібратися за загальним столом – це спосіб розважитися, обговорити цікаві теми і зміцнити теплі відносини з приятелями і сім’єю. Незалежно від того, зібралися ви на вечерю у вузькому колі або бажаєте здивувати головних гостей званим обідом, завжди будуть дві речі, які найголовніше навіть, ніж апетитна їжа: гостинна атмосфера і комфортна, продумане середовище.

І для того, і для іншого важливі меблі і декор: прекрасна і зручна обстановка задає потрібний настрій. Подумайте, якого ефекту ви хочете домогтися: святкового, сучасного або звичайно-сімейного, – це рішення має лягти в основу вибору меблів для зони ідальні. Сьогодні ми пропонуємо вам зосередитися на підборі стільців, якими ви будете повністю задоволені.

Правильний підбір стільців на кухню є надзвичайно важливим. Тому розглянемо декілька основних порад.

Ідіть в ногу з модою:

Один із трендів, які активно використовуються в інтер’єрах, – некомплектні стіл і стільці. Однак не варто думати, що перший-ліпший стілець буде стилістично цікаво виглядати з вашим столом. Підберіть оптимальний варіант – і досягнете розкішного і стильного вигляду, переборщіть – і зона їдальні буде виглядати безглуздо.

Найголовніше правило тут – збіг форми. Підбирайте округлі стільці до круглих столів і квадратні до квадратних. В цьому випадку, яким би не був колір і стиль стільця по відношенню до столу, форма буде виступати сполучною ланкою. Ще один параметр, який краще підібрати однаковим, – товщина ніжок. В крайньому випадку ніжки столу можуть бути товщі ніжок стільців, але ніяк не навпаки.

Легкість переміщення

Якщо ваш обідній стіл розсується або змінює своє місце розташування в залежності від того, скільки гостей прийшло до вас на вечерю, краще переконатися, що і стільці досить мобільні. Якщо ж стіл, одного разу зайнявши своє місце, нікуди не переміщається, то можна зупинитися на більш масивних і важких стільцях.

Як щодо експериментів?

Якщо ви міняєте старий гарнітур, можна піти далі і пробувати зовсім новий підхід. Наприклад, замінити стільці лавами або поєднувати лави і стільці навколо одного столу. Це створить атмосферу пікніка або приморського містечка. Стільці з однієї або двох сторін від столу також можна замінити диванчиками.

Ще одна ідея, яка нам дуже до душі, – меблеві мікси з стільців. Так кожен член сім’ї зможе вибрати собі улюблений стілець, а разом вся композиція буде виглядати живо і незвично.