Як вибрати промисловий котел

Вибір котла грає важливу роль в підвищенні загальної ефективності промислового об’єкта. І купити промисловий котел на будь-якому виді палива можна на цьому сайті

При виборі промислового котла важливо враховувати особливі вимоги області застосування, в якій він буде використовуватися, оскільки ці вимоги будуть визначати 1) відповідний тип / конструкцію котла, 2) джерело палива / тепла, який слід використовувати. і 3) технологія спалювання, оптимальна з урахуванням потреб в опаленні. Всі три з цих факторів більш детально розглядаються нижче.

Труба пожежна та водопровідна – два найбільш поширених типу котлів, що використовуються сьогодні на промислових об’єктах. У бойлерах з димарями гарячі гази від джерела тепла проходять через труби, що проходять через заповнену водою оболонку, яка перетворює воду в пар. Пожежні котли мають низьку капітальну вартість і, як правило, прості в експлуатації. Однак у них відносно невелика паропроизводительность.

З іншого боку, водотрубні котли пропускають воду через свої труби, нагріваючись гарячими газами з боку кожуха. Хоча вони зазвичай демонструють більш високий тепловий ККД, ніж котли з димарями, вони більш дорогі і складні у виробництві. Водотрубні котли найчастіше використовуються для виробництва пари високого тиску і широко використовуються в додатках, що вимагають великої потужності.

Тип палива, використовуваного для вироблення тепла, також важливо враховувати при виборі котла. Деякі з найбільш поширених видів палива включають:

Вугілля – вугільні котли зазвичай пов’язані з більш високими викидами і часто вимагають дорогих скрубберов і електрофільтрів для видалення шкідливих газів і летючої золи з димових газів.

Природний газ. Природний газ чистіше, ніж інші види енергії, легко запалюється і має високе співвідношення енергії до тепла. Його також відносно безпечно зберігати і він забезпечує явні екологічні переваги в порівнянні з іншими джерелами палива.

Біомаса – Котли на біомасі широко використовуються в цукропереробної і целюлозно-паперової промисловості. Вони часто використовують побічні продукти виробничих процесів в якості палива і найбільш економічні на підприємствах, де паливо з біомаси дешево і доступно.

Кожна з цих трьох технологій впливає на тепловий ККД. Вибір котла повинен грунтуватися на цьому, разом з відповідними капітальними і експлуатаційними витратами.