Як вибрати ноутбук Apple

Apple Macbook – це преміальні ноутбуки, що відрізняються високою продуктивністю та стильним зовнішнім виглядом. Якщо у фільмі герой сидить із лептопом, то з великою ймовірністю на тому буде намальовано яблуко. Компактні, міцні, потужні багатофункціональні пристрої Apple ідеальні для навчання та інших занять.

Вибирати ноутбук від ЕПЛ набагато простіше, ніж моделі від інших фірм. Такий комп’ютер як Apple Macbook представлені невеликим асортиментом, що полегшує пошук. Тут на перший план виходить ціна, діагональ екрану та розмір SSD-диска.

Ноутбуки Apple мають такі особливості:

  • ОС MacOS, яка відрізняється швидкодією, зручністю та несхильністю до вірусів.
  • Наявність тільки SSD-диска, який працює безшумно, не боїться струсу і має величезну швидкість читання/записування даних.
  • Виробники не нижче за Core i3.
  • Сенсорна смужка Touch Bar, яка замінює кнопки F1-F12 (у MacBook Pro).
  • Маленька вага та вузький корпус, за рахунок чого ноутбук приємно носить із собою.
  • Наявність Thunderbolt – найшвидшого порту.

Розглянемо, який макбук вибрати виходячи із завдань.

Найпопулярніший ноутбук Apple – MacBook Air, і вони себе виправдовують. Це легкі та тонкі ультрабуки, їхньої продуктивності з лишком вистачить для всіх повсякденних завдань.
У моделей ємний акумулятор, який забезпечить роботу приблизно на 7 годин у режимі веб-серфінгу з увімкненим Wi-Fi.

Ви можете вибрати модель з екраном 13 та 13,3 дюйма. Роздільна здатність може бути 2560х1600 (Retina-екран) або 1440×900 пікселів. Вони обидва дають високу якість картинки, але якщо ви працюєте з графікою, варто брати максимальну роздільну здатність.

У MacBook Air стоїть процесор Core i5 із двома ядрами, а обсяг оперативної пам’яті становить 8 ГБ. Цього достатньо для роботи з високоресурсними програмами та іграми.

Зверніть увагу на ємність диска SSD. Вона може бути 128 чи 256 ГБ. Якщо вам потрібне велике сховище для численних програм, візьміть більш містку версію. Якщо потрібно зберігати фото та відео, дешевше купити зовнішній жорсткий диск.

MacBook Pro – найпродуктивніші ноутбуки, здатні замінити стаціонарний комп’ютер. Вони мають продуктивні процесори Core i7 та i9 з максимальною тактовою частотою майже 5 ГГц.
IPS Retina екрани з роздільною здатністю 2880×1800 та 3072×1920, а також топові дискретні відеокарти дозволяють комфортно грати на максимальних налаштуваннях та працювати з графікою.

У оновленій версії 2019 року у макбуках Pro з’явився Touch Bar. Тобто замість стандартних функціональних кнопок на цьому місці розташувалася сенсорна смужка.

MacBook Pro має різні діагоналі екранів: 13″ (без тачбара і з ним), 15,4″ та 16.0″.

16-дюймовий макбук оснащений топовим процесором Core-i9 з 8 ядрами, оперативною пам’яттю максимального об’єму і максимально містким SSD-диском (1 ТБ). Є модифікація “простіше”: з Corel i7 на 6 ядер та SSD-диском на 512 ГБ. Саме ці ноутбуки будуть максимально комфортні у роботі з важкими програмами.

15-дюймові моделі мають Core-i9, а ємність SSD залежить від комплекції.

Макбуки про-серії на 13” мають 5-й Core, 128 та 256 ГБ на SSD.

Як ви бачите, ноутбуки від Apple – це продуктивні лептопи з якісним екраном та сучасним SSD-диском. Для роботи з текстом, простих ігор, а також постійного носіння із собою підійде MacBook Air. На ньому встановлені програми Apple для роботи та творчості. І він підтримує програми, які можуть стати в нагоді під час навчання, у тому числі Microsoft Office.

Об’єм диска слід вибирати, виходячи з запланованого обсягу інформації, яку потрібно зберігати. Але не варто забивати пам’ять фото та фільмами. Краще залишити більше місця для програм, а контент, що не часто переглядається, перенести на зовнішні накопичувачі.

Для тих, кому потрібна максимальна продуктивність для роботи з графікою, моделювання та нових ігор, підійде MacBook Pro. Плюс дисплей Retina, технологія Touch ID, Touch Bar та вбудовані програми для роботи та творчості дають можливість створювати будь-що і будь-де. Купуючи таку модель, ви на багато років забезпечите себе продуктивною машиною, потужності якої вистачатиме після численних оновлень.