Як вибрати мотопомпу?

Мотопомпи стають все більш затребуваною технікою в побуті та на будівельному майданчику. З їхньою допомогою можна перекачувати велику кількість води, ефективно використовувати при зрошенні полів, справлятися із сезонними проблемами. Сучасні мотопомпи настільки різнопланові, надійні та невибагливі в експлуатації, що легко дозволять навіть найскладнішу проблему, пов’язану з подачею води. А якщо ви у пошуках якісної помпи та рекомендуємо вам звернутися у фірмовий магазин силової техніки Honda. Там ви знайдете різноманітні мотопомпи на ваш смак та бюджет. Детальніше про товар за посиланням.

Вибір мотопомпи дуже часто буває скрутним, але коли живеш у власному будинку, то періодично вирішуєш такі завдання як осушка ділянки після весняного танення снігу або повені, боротьба з підтопленням підвалу, відкачування септика, перекачування води для басейну або поливу, і навіть для гасіння пожеж. У такому разі покупка мотопомпи значно полегшить життя.

Основні характеристики мотопоми

При виборі мотопомпи для води потрібно враховувати, за яких умов і для яких видів робіт ви її використовуватимете. Важливо взяти до уваги такі умови експлуатації:

  1. умови всмоктування рідини
  2. якість рідини та характер її забрудненості ,
  3. продуктивність ,
  4. напір насоса .

Умови всмоктування

Залежно від моделі максимальна глибина всмоктування становить 7-9 метрів. Усі різновиди обладнання комплектуються зворотним клапаном. Щоб запустити насос, потрібно заповнити насос водою, тоді насос почне працювати з порожнім шлангом. Краще вибирати армований шланг, тому що він не пережимається.

Забрудненість

Якщо у вас чиста вода, то підходить будь-яка модель, наприклад, мотопомпа для чистої води . Однак якщо кількість домішок перевищує норму, вам потрібна спеціальна мотопомпа для брудної води . У комплекті до обладнання для забруднених рідин йдуть фільтри-сітки, які встановлюються на всмоктувальний шланг. Пропускна здатність фільтра визначає розмір часток, які може перекачувати грязьова мотопомпа.

Необхідна продуктивність

Невеликі мотопомпи з продуктивністю 20-50 м3/год підходять для побутового використання. Такі моделі використовуються у приватному секторі або на дачах для поливу городу та забезпечення будинку водою. Більш потужне промислове обладнання з характеристиками до 1500 м³/год призначене для складних робіт, наприклад, для відкачування котлованів або для повені.

Іноді у споживача виникають проблеми з переведенням параметра кубічні метри за годину в параметр літри за хвилину. Розберемося, як розрахувати продуктивність. Наприклад, мотопомпа RedVerg RD-WP15C має цю характеристику 20 м³/година. Виходячи з того, що 1 м³/год дорівнює 16,67 л/хв, продуктивність цієї мотопомпи становить 333 л/хв.

Максимальний натиск

Цей параметр показує, яку висоту помпа може підняти воду. Як правило, обладнання даного класу не потребує великого тиску. Його основне завдання — швидко перекачати рідину, тому у стандартних моделей ця характеристика становить 15–35 м. Однак, якщо потрібно подати воду високо, можна вибрати пожежну мотопомпу: її напору вистачає на 50 м.