Як вибрати меблі в дитячу спальню (кімнату)?

Дитяча кімната – це найважливіше місце для дитини. І від того, якою вона буде, залежить дуже багато чого: настрій, розвиток і сон дитини. Важливо, щоб дитяча кімната була світлою, чистою, зручною і безпечною для свого господаря. Ми вже писали про те, як вибрати загальний декор і стиль дитячої; писали як ергономічно організувати простір.

Вибираючи меблі в дитячу кімнату , необхідно бути особливо уважним і вимогливим.

Вибір дитячих меблів – чи не найважливіше питання при ремонті в дитячій кімнаті. І до нього потрібно підходити дуже вдумливо і уважно.

Необхідно врахувати безліч вимог, що пред’являються до дитячих меблів, в тому числі такі:

  • Матеріал, його екологічність і гіпоалергенність
  • Наявність сертифікатів, склад
  • Безпека – надійність конструкцій і вузлів, кріплення, відсутність гострих кутів
  • трансформованою
  • Краса

Найбільш відповідний варіант меблів для дитячої – трансформуються. Різні конструкції, що включають двоярусні ліжка, ігрові елементи у вигляді гірок, драбинок, а також шафки і тумбочки.

Крім функціональності, такі набори меблів допомагають дитині проявляти фантазію і самому облаштовувати свою кімнату. Меблі не повинна бути важкою, щоб дитина могла вільно висувати ящики і пересувати стільці.

Важливо переконатися, що дверцята шафок і ящики столів легко відкриваються і обладнані доводчиками, щоб уникнути можливості прищемити палець.