Як вибрати кращий лак для нігтів?

Жіноча стать відноситься до лаку для нігтів дуже вимогливо. Постійна зміна покриття значно впливає на стан нігтьової пластини. Кольори підбираються під наряд і настрій, а склад продукту повинен бути повністю безпечним.

Багато любительок манікюру і високопігментованих відтінків часто зустрічаються з проблемами нігтьової пластини, такими як плями, розшарування і так далі. Щоб уникнути цього результату частого застосування лаку потрібно звернути увагу на склад продукту. Саме правильна купівля гель-лаку дозволить зберегти нігтьову пластину в цілості й схоронності, прикрашаючи її яскравими квітами і малюнками!

Від чого залежить якість лаку?

Від якості лаку залежить комфорт його нанесення, ефект на нігті і інші фактори. У складі засобу знаходяться такі компоненти:

  • створювачі плівки;
  • размягчувачі;
  • смоли;
  • розчинники;
  • кольорові пігменти.


Основну функцію виконують смоли, які забезпечують зчеплення складу з нігтьової пластиною. Размягчувачі дозволяють лаку при затвердінні залишатися пластичним, а також довго зберігатися на нігтях.

Пігменти відповідають за колір. Деякі лаки при нанесенні одним шаром дають повне покриття, а деякі вимагають 2 або більше шарів для яскравого кольору. У останніх випадках недостатньо пігменту.

Якість лаку також залежить від розчинника, який відповідає за густоту. Рідина повинна бути не надто густа, але й не стікати з нігтя. Якщо в складі дуже багато ацетону, то лак буде швидко густіти. Якщо ви помітили, що після висихання поверхня нігтьової пластини, покритої лаком, стає нерівною або пухирчастої, то розчинник випарувався.

На що звернути увагу при виборі?

При виборі можна відкрити флакон, і оцінити склад візуально. Пензлик повинна бути середнім, не надто довгим або коротким. Якщо ворс пухнастий і розлізається, то такий лак краще не брати.

Обов’язково зверніть увагу на склад і перевірте його на наявність токсичних речовин, яких в лаку бути не повинно. Краще придбати баночку дорожче, але ви будете впевнені в якості продукту і його довговічності.

Інші характеристики при виборі залежать від ваших побажань. Колір краще вибрати в залежності від відтінку шкіри або наряду, під який ви хочете його використовувати. Дотримуючись згаданих рад, ви зможете вибрати довговічний варіант, який прослужить вам довго, буде добре триматися і не зашкодить здоров’ю нігтів.