«Якщо не ти – то хто?»: захисник Маріуполя звернувся до Ілона Маска

Звертаюся до кожної людини планети Земля, допоможіть зробити так, щоб Ілон побачив моє звернення

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський («Волина») закликав американського бізнесмена, засновника компанії SpaceX Ілона Маска допомогти з евакуацією українських військових, що захищають Маріуполь і опинилися в російській облозі на заводі «Азовсталь».

Як написав Волинський у фейсбуці, він створив акаунт у Twitter, лише для того, щоб звернутися до Ілона Маска.

«Кажуть, ти був телепортований з іншої планети, щоб навчити людей вірити у неможливе. Наші планети розташовані поряд, тому що я живий там, де практично неможливо вижити. Допоможи нам вийти з «Азовсталі» до третьої країни. Якщо не ти – то хто? Підкажи», – йдеться у зверненні.

Командир морпіхів додав, що звертається «до кожної людини планети Земля: допоможіть зробити так, щоб Ілон побачив моє звернення».

Відповіді Ілона Маска наразі не було.

«Якщо світова цивілізація ще має спільні духовні цінності та ідеали, якщо люди здатні відчувати біль і страждання інших, якщо слова про допомогу змушують діяти, то я закликаю боротися за гарнізон Маріуполь! Я закликаю весь світ, я закликаю кожного допомогти реалізувати процедуру «extraction» для українських військових!» – наголошує він.

Він також зазначив, що він, як і інші українські оборонці Маріуполя, продовжує чинити опір російській армії, бо «поки б’ється серце, відчуватиме чисту, безумовну та беззастережну любов до Батьківщини».