Під назвою шоколад об’єднані різноманітні різновиди десерту. Тут і плитки ласощів із вмістом какао 80%, і молочні, білі різновиди, звичайні й пористі, з добавками, начинками та без них. Створення шоколаду складається з різних етапів. Один із них — подрібнення бобів, унаслідок якого виробники отримують мелене какао й масло. Вони є складовими плиток і від їхнього процентного вмісту відносно інших інгредієнтів залежить смак, вигляд і якість продукту.
Різновиди ласощів
Залежно від об’єму в складі какао-бобів, шоколад буває:
- чорним гірким — від 55 до 99%;
- чорним напівгірким або десертним — 35-55%;
- молочним — до 35%;
- білим — 0 %.
У білих плитках порошок взагалі відсутній. У ньому міститься тільки какао-масло в кількості не менше 20%. Є і такі різновиди шоколаду:
- рубіновий — для його виготовлення використовуються плоди какао, що вирощуються в Бразилії, Еквадорі, Кот-д’Івуарі;
- діабетичний — цукор замінюють ксиліт, сорбіт, ізомальт, маніт;
- веганський — окрім чорного гіркого, це може бути смаколик із вмістом мигдального, рисового, кокосового або соєвого молока.
Смачні доповнення
Виробники виготовляють солодощі на будь-який смак. Якщо вам потрібні смаколики до чаю, замовити шоколад можна з такими добавками:
- сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, журавлина тощо);
- подрібнені й цілі горіхи (мигдаль, фундук, арахіс);
- крихти і шматочки печива, вафель;
- сливки або сухе молоко;
- ароматизатори;
- повітряний рис;
- кава.
Кожна з них надає продукту особливий смак.
Якими бувають начинки
Збільшити асортимент продукції дають змогу й різні типи начинок:
- фруктова — у її основі пюре із фруктів або ягід;
- молочна — цільне або згущене молоко, уварене із сиропом;
- вершкова — після уварювання молочного продукту із цукром і патокою, до неї додається вершкове масло;
- помадка — маса виготовляється із сиропу з патоки і кристалізованого цукру;
- праліне — складається із цукру й подрібнених обсмажених горіхів;
- марципан — містить перемелений на муку мигдаль і цукровий сироп;
- нуга — виготовляється з меду або цукру з горіхами, окрім арахісу.
На полицях магазинів можна знайти шоколад і з іншими різновидами начинок: мармеладна, кокосова, трюфельна тощо. Незалежно від її типу, об’єм не має бути більшим за половину маси всієї плитки.
Форма випуску
Різноманіття форм — ще один критерій, що збільшує асортимент різновидів шоколаду. Залежно від потреб і побажань, у маркеті важливих штук МАУДАУ можна замовити:
- ласощі у формі плиток різного розміру і ваги;
- батончики з різноманітними начинками;
- плоскі й об’ємні фігурки.
Всередині останніх можуть міститися смачні начинки, шоколадні або інші їстівні кульки, дрібні іграшки для ігор і створення колекцій. Сподіваємося, ця інформація допоможе вам у подальшому правильно вибирати шоколад для будь-яких потреб: чаювання в колі родини або друзів, додаток до подарунку або просто для підняття настрою.