“Швидка не захотіла приїжджати”: у Польщі трагічно помер українець, який був почесним донором

В польському місті Кельце трапилася біда з дуже доброю людиною Ігорем Ільїним. Чоловік був родом з міста Подільськ Одеської області, у Польщу поїхав на заробітки. Зараз близькі збирають кошти щоб доправити тіло українця у рідний край. У Ігоря в Україні залишилося двоє дітей та любляча дружина.

Проблеми в Ігоря почалися ще два тижні назад. Він пошкодив ногу (перелом без зміщень). Ігор звернувся до лікаря. Той приписав йому вітаміни і накав лежати дома.

Лікування мабуть виявилося неефективним, бо за кілька днів у чоловіка на голові з’явився фурункул.

Ігорю раптово стало погано і він звернувся до 4-ох лікарень, де його попросту не захотіли приймати і відправили до дому. Швидка допомога на виклик також не захотіла приїжджати – навіть тоді коли стан чоловіка сильно погіршився і йому важко було говорити.


Саме тому Ігор самостійно викликав таксі і поїхав до найближчого відділення швидкої допомоги в місті Кельце. Кілька годин чоловіка тримали в коридорі та не хотіли огядати.

Останньою звісткою від чоловіка було повідомлення: “Лежу під крапельницею. Готують різати”.


Після операції чоловіка відпустили додому. Після 10 серпня зв’язок з чоловіком обірвався. Його дружина після цього забила на сполох та розпочала пошук. Небайдужі українці, які приїхали на місце де проживав Ігор, виявили мертве тіло чоловіка.


Що саме стало причиною смерті на даний момент – невідомо.

“Родом ми з міста Подільськ Олеської області. Ігор – пенсіонер МВС за вислугою років. Завжди був активістом міста за правду. Був почесним донором України. У нас є двоє дітей: донці – 17 років, а синові – 11 років. Більше як 20 років Ігор взагалі не пив спиртного. Завжди брав участь у виборах. Він любив і захищав свою сім’ю до кінця і гідно. Я за ним як за кам’яном стіною. Тільки ця стіна звалилася в одну мить…”