Через удар сніжкою 12-річний хлопчик мало не втратив ногу

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “ОХМАДИТ” півроку лікували 12-річного хлопця, який мало не втратив ногу після удару сніжкою.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на facebook-сторінку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ.

Знаємо, що говорити про сніжки у вересні недоречно, але цю історію мають почути мами і тати!
Вона тривала півроку. 12-річний хлопчик отримав сніжкою і він мало не втратив ногу. Сніжка влучила йому у стегно минулої зими. З того часу хлопчик переніс чотири складні операції. Удар був сильний, але хлопець спершу не звернув на це уваги. Наступного дня побачив величезний синяк. Лікування вдома не допомогло, дитину госпіталізували.

“У хлопця діагностували гематому правого стегна і обширну флегмону м’яких тканин. Завідувач хірургічного відділення лікарні Роман Стеник і дитячий хірург Олег Содома розкрили гнійник, почистили, поставили дренаж і призначили лікування. Анестезіологічний супровід – Ярема Безніско
Рана загоювалася, але на 10-й день хлопець поскаржився на біль, припухлість і підвищену температуру. На УЗД лікарі побачили причину цього стану – абсцес. Щільний утвір не був зв’язаний з кісткою, онколог виключив пухлину. Видаляли утворення в умовах операційної, виникла кровотеча і ми покликали на допомогу судинного хірурга з Львівської Обласної Клінічної Лікарні Романа Трутяка. Він зупинив венозну кровотечу і забрав тромб із стегнової артерії.”
, – зазначають на facebook-сторінці медичного закладу.

Рана загоювалася поволі, а через місяць батьки привезли сина у відділення судинної хірургії. Цього разу – кровотеча. Рана росла вглиб до прооперованої артерії, при тривалому контакті із зовнішнім середовищем можлива кровотеча.

На ангіографії лікарі виявили псевдоаневризму, а ще інфекція знищила нитки, якими зшили судину. Судинні хірурги зі здорової ноги забрали підшкірну вену і зшили її з артерією вище і нижче місця інфекції. Заново сформовану судину пустили анатомічно не зовсім правильно, обійшли місце, в якому була інфекція, щоб уникнути чергової кровотечі. Псевдоаневризму усунули ендоваскулярно.

“Нарешті у хлопця все гаразд з ногою, йому дозволили їздити на велосипеді і плавати.” – підсумували на facebook-сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ.


Ілюстративне зображення

Варто зазначити, що сталось це все ще наприкінці зими у селищі Ворохта, що на Івано-Франківщині. Хлопця спочатку госпіталізували в одну із лікарень Івано-Франківська, а згодом звідси батьки повезли сина до Львова, в обласну дитячу лікарню ОХМАТДИТ.
І ось лише на початку вересня львівські лікарі повідомили батькам 12-річного хлопця, що з ногою їхнього сина все гаразд.