Через танці на Меморіалі Небесної Сотні у Львові відкрито кримінальне провадження

У неділю, 4 липня, під час моніторингу соціальних мереж поліцейські Львівщини виявили повідомлення, проілюстроване фотографіями та відео, на яких кілька дівчат, під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, мешканки Львова, запалювали феєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні, розташованому на вулиці Підвальній.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на відділ комунікації поліції Львівської області.


Скріншот з відео опублікованого на каналі VARTA1

За фактом слідчі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення пам’ятника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.


Варто зазначити, 3 липня у Львові дівчина з розмахом відсвяткувала своє 18-річчя зробивши це на Меморіалі Героїв Небесної Сотні та похизувалася цим у соцмережі Instagram. У святкуванні дня народження взяли участь кілька дівчат. Вони із шампанським у руках танцювали під російську музику й фотографувалися на Меморіалі. Завершилося все це дійство масштабним феєрверком.