Через негоду на Львівщині знеструмлено близько 200 населених пунктів у 18 районах

Сьогодні, 24 лютого, стихія вчергове за останній час спричинила відключення в електромережах і залишила без світла мешканців у Львівській області.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на прес-службу ПрАТ “Львівобленерго”.

Станом на 10:00 год. сьогодні через негоду знеструмлені 50 ліній електропередачі 6-10 кВ повністю та 9 частково, 121 населений пункт повністю та 61 частково у Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Золочівському. Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському, Стрийському, Турківському та Яворівському районах.

Світлина – “Львівобленерго”

Над відновленням електрозабезпечення працює 52 аварійні бригади «Львівобленерго» у складі 149 працівників та задіяно 50 одиниць техніки.

Енергетики також усувають пошкодження у низьковольтних електромережах 0,4 кВ безпосередньо у населених пунктах різних районів.


Сьогодні протягом дня у західних областях України синоптики й надалі прогнозують значні опади та пориви вітру 17-22 м/с, у Карпатах — до 25-30 м/с. Дотримуйтесь правил безпеки:

  • Не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно.
  • Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго».

Важливо: якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.


Терміново зателефонуйте на номер 0-800-30-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.
Також, можна повідомити на офіційній сторінці facebook та на сайті Львівобленерго.

Нагадуємо, що при падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.