Цьогорічний концерт до Дня Незалежності обійшовся в рази дорожче ніж попередній

Святкування цьогорічного Дня Незалежності обійшлося столиці у 1,6 мільйона гривень, при цьому в уряді та місцевій владі заявили, що не платили за попурі з відомими артистами – повідомляє “Твоя Україна” – посилаючись на видання: “Українська правда”.

 Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що було залучено до урочистостей на Софіївській площі та церемонії покладання квітів на Михайлівській площі. Загалом на це було виділено: 1 409 832 гривні.

Крім того урочистості на Софіївській площі обійшлися у 881 205 гривень. Там за участі президента України підіймали прапор, співали гімн, а після цього Володимир Зеленський виголосив промову та вручав державні нагороди.

На урочисті заходи на Михайлівській площі було виділено: 528 627 гривень. Там за участі президента і першої леді відбулося покладання квітів до Стіни пам’яті загиблих за Україну. Крім того, президент виголосив там коротку промову.

Міністерство культури та інформаційної політики України зазначає, що не було залучено до підготовки концертної програми, а саме попурі “Музична історія Незалежності”.

Кошти на це міністерство не виділяло.

Кошти на урочистості на Михайлівській та Софіївській площах були частково виділені з місцевого бюджету.

Згідно з відповіддю Київської міської ради, на це було виділено: 191,8 тисячі гривень.

Таким чином, урочисті заходи обійшлись місцевому та державному бюджету загалом у 1 601 632 гривні.

Крім того, Київська міська рада виділила: 44,6 тисяч гривень на покладання квітів до пам’ятників Тараса Шевченка та Михайла Грушевського. Загалом міський бюджет виділив: 285 тисяч гривень на День Незалежності.

Минулого 2019 року уряд заплатив за святкування 259,6 тисячі, а столиця за окремі заходи – 290 тисяч.

Фото: “Українська правда”
Фото: “Українська правда”
Фото: “Українська правда”
Фото: “Українська правда”
Фото: “Українська правда”