У Турці запровадять е-квиток в громадському транспорті

Знайшовся інвестор, який за власні кошти обладнає громадський транспорт валідаторами і запустить автобусну систему обліку оплати проїзду (АСОП).

Про це виданню Діло повідомив Роман Думич, керівник “Тур-Авто”, що займається перевезеннями на Львівщині у Турківському напрямку.

Як стало відомо, 22 березня управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА скерувало на погодження у Державну регуляторну службу України проект регуляторного акта “Про запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті загального користування Львівської області”.

За це інвестор буде отримувати певний відсоток від перевезень і таким чином заробляти, а це додаткові витрати, які ляжуть на плечі перевізників.

“Перевізники будуть сплачувати певний відсоток за користування системою обліку оплати проїзду, які функції будуть тоді у автостанцій, які також беруть певний відсоток або разовий заїзд з перевізників?”, – коментує Роман Думич.

Нагадаємо, перевізників п’ять років тому уже зобов’язали через тендери обов’язково встановити GPS-трекери з обов’язковим підключенням до центральної диспетчерської служби, за що кожного місяця потрібно сплачувати кошти, як диспетчерській службі, так і компанії, що надає послуги з встановлення та моніторингу трекерів.