У Стрию оголосили збір коштів на добудову храму парафії, де згоріла каплиця (фото)

У місті Стрий оголосили про збір коштів на добудову храму парафії блаженного священомученика Йосафата Коциловського (УГКЦ), чия каплиця згоріла сьогодні вранці.

Реквізити рахунку настоятеля храму о. Віталія Лесіва:
5168757348173032 Лесів В.В (вказувати, що це пожертва).
Рахунок парафіїї: I-BAN: UA603253650000000260000008780ЄДРПОУ:26181559АТ «Кредобанк»


Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на медіа-хаб “Твоє Місто” та прес-службу ГУ ДСНС України у Львівській області.

Як розповідає настоятель храму Віталій Лесів, дерев’яну капличку збудували 12-13 років тому. Її прихожанами нині є сотня сімей. Пожежа цілком її знищила, тож відновлювати немає що. Тому усі зусилля, ймовірно, спрямовуватимуть на добудову нової церкви. Її почали зводити три роки тому. Аби завершити роботи, потрібно приблизно 2 мільйони гривень.

Окрім того, він також розповідає, що дивом не постраждав паламар, який був під час вибуху в каплиці. Якби не термоодяг, то чоловік отримав би значні опіки. Також вціліли мощі покровителя храму – священномученика Йосафата Коциловського і мощі святого апостола Юди Тадея.


“Коли нової церкви ще немає, а нашої каплички вже немає…
На щастя всі живі. Бог добрий і є добрі люди. Просимо про молитву і підтримку”
, – написав у дописі facebook отець Михайло Глов’як, а також прикріпив світлини каплички після пожежі.




Сьогодні, 20 січня, до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в місті Стрий на вулиці Львівська, 156а, в дерев’яній каплиці “Священномученика Йосафата Коциловського УГКЦ”, критій бляхою, розміром 25х7 м, висотою 8 м. На місце події було направлено вогнеборців 8-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Стрий та вогнеборців 9-ої державної пожежно-рятувальної частини м.Моршин. На момент прибуття вогнеборців каплиця в середині була охоплена вогнем. Рятувальники не гаючи часу включились в апарати захисту органів дихання та зору та приступили до ліквідації займання.

Як з’ясувалось по прибуттю до місця виклику, в каплиці стався вибух, що спричинив пожежу. Внаслідок вибуху отримав опіки обличчя чоловік, 1958 року народження – від госпіталізації відмовився.

Вибухом знищено дерев’яну стіну на площі 15 кв.м, дерев’яне перекриття на площі 20 кв.м, пошкоджено дерев’яну стіну на площі 20 кв.м, дах прибудови з газоблоків, критий бляхою, розміром 6х10 м на площі 60 кв.м.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено дерев’яну стіну на площі 15 м кв., дах на площі 15 кв.м, церковний інвентар на площі 40 кв.м.
Завдяки злагодженим і оперативним діям вогнеборців врятовано будівлю каплиці.
Причини виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.