У Перемишлянському районі 13-річна школярка отруїлась алкоголем

У вівторок, 28 січня, до Перемишлянського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні доставили і госпіталізували 13-річну жительку одного з населених пунктів району, з діагнозом “алкогольне отруєння”.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на Поліцію Львівської області.

Правоохоронці встановили, що дівчинка вживала алкоголь разом зі своїми подругами, після чого в неї раптово погіршилося самопочуття і її доставили до медичного закладу. Також, було встановлено поліцейськими, що спиртне школяркам придбав 18-річний місцевий мешканець.

За даними медиків, після надання допомоги, стан дівчинки стабільний, вона перебуває під наглядом лікарів.

Фото – Поліція Львівської області.

Вирішується питання про притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності за ст.180 (доведення неповнолітнього до стану сп’яніння) КУпАП, що карається штрафом від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також, до адміністративної відповідальності за ст.184 (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП буде притягнуто батьків дітей, які вживали алкоголь, де передбачено штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці закликають батьків слідкувати за тим, як діти проводять своє дозвілля, а також пояснювати їм, яку шкоду здоров‘ю може завдати алкоголь та до яких, часто непоправних наслідків, може призвести його вживання.