У Нових Санжарах не обійшлося без сутичок

У Нових Санжарах місцеві жителі зустріли евакуйованих з Китаю українців підпалом шин та киданням каміння в автобуси. Про це пише Твоя Україна покликаючись на сайт УНІАН.

Сутички у Нових Санжарах розпочалися вчора о 19:40. Жителі кричали протестні вигуки, підпалили шини, дрова і почали кидати каміння в автобуси, намагаючись не пропустити евакуюваних з Китаю українців на територію санаторію.

Всього приїхало 7 автобусів. Їх водії були в спецодязі, а пасажири в респіраторах. Поліція відтісняла протестувальників. Тих, хто кидав каміння в автобуси почали затримувати. Виникли бійки.

Водіям автобусів таки вдалося проїхали на територію санаторію.

Сутички в Нових Санжарах: палаючі шини та розбиті вікна автобусів

В МВС зазначили, що під час сутичок постраждало 9 поліцейських. Чотирьом надали першу домедичну допомогу у лікарні і відпустили додому. Ще п’ятеро перебувають на стаціонарному лікуванні та потребують додаткового обстеження. Окремі правоохоронці постраждали від того, що протестуючі закидали їх камінням.

Також до медиків звернувся один з протестувальників.

Поліція Полтавської області повідомляє, що вчора, 20 лютого, було затримано 24-х протестуючих, які порушували правопорядок.

Наразі ситуація у Нових Санжарах спокійна.