У Львові заборонили роботу нічних клубів, коли кількість випадків Covid-19 перевалила за 5000

Заборона діятиме на території Львова, Винників, а також селищ Брюховичі та Рудне.

У четвер, 2 липня, у Львові заборонили діяльність нічних розважальних клубів для запобігання поширенню COVID-19. Пише ТСН, передає Твоя Львівщина.

Водночас закладам громадського харчування дозволили працювати лише до 22:00, повідомляється на сайті Львівської міськради.

Зазначається, що відповідні рішення прийняли на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Від початку спалаху у Львівській області нову коронавірусну інфекцію підхопили 5 730 людей. З них 146 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 863 – вилікувалися. Зокрема у Львові підтверджено 2 916 випадків COVID-19, 71 з яких – летальний.

Також, стало відомо про конфлікт між головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким та мером Львова Андрієм Садовим. Так, рішення про пом’якшення карантину в місті обурило очільника ОДА, який заявив, що “саме через Львів обласна комісія ТЕБ та НС не може зняти карантинних обмежень для всієї Львівщини”.

Садовий відповів наступне: “Літаки вже літають, поїзди їздять, маршрутки з області курсують. Куди ми сховаємось? Треба просто берегти себе та рідних і бути максимально уважним”.

Ще 24 червня у Львові дозволили відкритися ресторанам та спортклубам
дозволила роботу закладів громадського харчування, спортивних та фітнес-клубів попри те, що коронавірус не збавляє оборотів на Львівщині.