У Львові від COVID-19 вакцинували понад 350 дітей: більшість з них – вакциновані обома дозами препарату

Більшість з них – вакциновані обома дозами препарату.

У Львові продовжують робити щеплення проти коронавірусу охочим дітям 12 – 17 років. Вакцинацію проводять лише за присутності батьків чи опікунів.

Про це пише УНІАН, повідомляє Твоя Львівщина.

Як повідомили у Львівській міськраді, на сьогодні COVID-щеплення вже отримали 367 дітей. Більшість з них – вакциновані обома дозами препарату.

“Усі діти, які вже отримали щеплення у Львові, не мали жодних незвичних реакцій на вакцину. Лікарі наголошують, щоб отримати вакцинацію від коронавірусу, дитина повинна мати всі рутинні щеплення від інфекційних захворювань”, – повідомили міському управлінні охорони здоров’я.

Нагадаємо, з липня 2021 року в Україні почали вакцинувати проти коронавірусу дітей пріоритетних груп – тих, які мають супутні важкі недуги чи виїжджають за кордон на навчання, міжнародні спортивні змагання або разом із родинами на постійне проживання. А вже з кінця жовтня 2021 року в країні дозволили щепити всіх охочих підлітків.

Нагадаємо, з липня 2021 року в Україні почали вакцинувати проти коронавірусу дітей пріоритетних груп – тих, які мають супутні важкі недуги чи виїжджають за кордон на навчання, міжнародні спортивні змагання або разом із родинами на постійне проживання. А вже з кінця жовтня 2021 року в країні дозволили щепити всіх охочих підлітків.

Перед вакцинацією батьки разом із дитиною обов’язково повинні піти до сімейного лікаря за підтвердженням про наявність усіх вікових рутинних щеплень. Якщо підліток їх не має, то потрібно щепитись, а тоді вже через 14 днів отримати дозу вакцини проти від коронавірусу.