У Карпатах на Львівщині молода пара заблукала у горах в десятиградусний мороз

1 грудня 2020 року в районі г. Погар поблизу Славська заблукала молода пара з Радехова. Для того щоб вибратися до селища, знадобилась допомога рятувальників Славської пошуково-рятувальної групи.

Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Львівській області, інформує Твоя Львівщина.

У Службі порятунку зазначили, що 1 грудня о 17:54 год на лінію “101” надійшло повідомлення про те, що в смт Славське Сколівського району на горі «Погар» заблукали два туриста. До місця виклику негайно виїхали рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи Загону технічної служби ГУ ДСНС України у Львівській області.

Як з’ясувалось згодом, заблукала молода пара – 24-річний хлопець та 17-річна дівчина з Радехова.

“Молодий чоловік вирішив зробити коханій сюрприз – на гірській вершині Погар запропонувати вийти за нього заміж. Вчора підйомники не працювали, тому вони пішли туди пішки. Після освідчення пара зрозуміла, що загубила шлях назад. Годину вони блукали лісовими дорогами. Добре, що знайшли наш номер телефону та одразу викликали рятувальників. Бо уже сутеніло, почалися холоди – до 10 градусів морозу”, – повідомили в Славській пошуково-рятувальній групі.

Фото: ДСНС

Із загубленими туристами був телефонний зв’язок, завдяки чому їх вдалось швидко віднайти, зорієнтувати та за допомогою звукових сигналів автомобіля вивести до підніжжя гори. Медичної допомоги молоді люди не потребували.