У Золочівській лікарні готують відділення для прийому хворих на COVID-19

Через складну ситуацію із коронавірусом три нові лікарні області розпочнуть приймати інфікованих на Covid-19.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив сьогодні на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, у перелік закладів, залучених у боротьбі з Cоvid-19, включать три нові лікарні – Львівський обласний кардіологічний диспансер, Золочівську ЦРЛ та Сколівську ЦРЛ.

За його словами, у кардіологічному диспансері облаштують 100 місць для пацієнтів з коронавірусом, а у Золочівській і Сколівській лікарнях планують облаштувати по 80 ліжокомісць.

“30 березня департаментом охорони здоров’я скеровано до МОЗ України звернення щодо включення ще трьох закладів охорони здоров’я Львівщини до переліку закладів, залучених у боротьбі з Covid-19. Зокрема, вже внесено до переліку Львівський обласний кардіологічний диспансер, де на базі одного з корпусів після контрактування з НСЗУ розпочне роботу ковідне відділення, розраховане на 100 пацієнтів. Вже внесено в перелік Золочівську центральну районну лікарню, де передбачено 80 ліжокомісць. Також очікуємо сьогодні на внесення до переліку Сколівської центральної районної лікарні, де передбачено також 80 ліжкомісць” – пояснив Орест Чемерис.

Також він додав, що станом на сьогодні ліжкова мережа області включає 4605 місць, а з включенням Сколівської лікарні збільшиться майже до 4685. Киснем забезпечені 4200 ліжок.

Нагадаємо, напиркінці минулого року у лікарнях Львівщини, які приймають пацієнтів з Covid-19, виявили низку недоліків.