У Житомирській області місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти плати за транспортування газу, спаливши платіжки та висунувши ультиматум.

У місті Малин Житомирської області 30 січня місцеві жителі вийшли на акцію протесту протипроти плати за транспортування газу, зібравшись під управлінням газового господарства і демонстративно спалили платіжки, що прийшли їм напередодні. та висунули ультиматум.

Відповідне відео мітингу виклав у Facebook користувач Валентин Сербін, який є одним із організаторів протесту.

За словами організаторів, метою акції було привернути увагу народних депутатів і місцевої влади, до рішення НКРЕКП про введення окремої плати за доставку газу .

“Вимагаємо негайно скасувати постанову НКРЕКП про так звану “абонплату за транспортування газу” як таку, що є грабіжницькою і здирницькою. Ми самі, за свій рахунок прокладали собі газ у свої будинки і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення. Згадане рішення – це нахабний і цинічний грабунок народу”, – сказав Сербін.

Інший організатор акції, Микола Полиновський, назвав акцію попереджувальною і зазначив, що в майбутньому протести мають намір влаштовувати під стінами “Житомиргазу” в обласному центрі.

“Акція була під управлінням газового господарства. Зібралася ініціативна група, бо вирішили, що так терпіти більше не можна. Ці платіжки розбурхали всіх, незалежно від політичних уподобань і переконань. Сьогодні ми провели попереджувальну акцію. …І наступна акція буде в Житомирі вже під стінами “Житомиргазу”. І маю мету, щоб такі акції були по всій Україні”, – сказав Полиновський.

Ось ставлення малинчан до транспортування газу! Також люди хочуть чути позицію Народного депутата України Тетяна Грищенко!

Опубліковано Valentin Serbin Четвер, 30 січня 2020 р.