У Городок завітав вертеп під назвою “Різдво у зоні АТО”

26 січня 2020 року в місто Городок на Львівщині завітав вертеп, який організувала громадська організація “Твереза Галичина”. Учасники дійства намагалися показати як святкують Різдво Христове хлопці на передовій.

Дійство відбувалося у храмі Благовіщення у Городку, де учасників радо прийняв в гості настоятель храму отець Михайло Греділь та місцева парафіяльна громада. Учасниками вертепу були хлопці-добровольці, які воювали на Сході, волонтери та громадські активісти. Вони своїм виступом намагалися донести до українців, що війна, на жаль, триває і від кожного з нас залежить перемога України.

Також під час вертепу організатори зібрали кошти (зібрано 32 786 гривень), які перерахували на лікування командира добровольчого батальйону Аратта Андрія Гергерта (Друга Червня), маленької Софійки Курдині (діагноз: спінально м‘язова атрофія) та її батька Романа Курдина (діагноз: дифузна гліома). Зібрані кошти рівномірно розділили на дві частини і відправили на рахунок Андрію Гергерту та Ользі Матвіїшин (мама Софійки).