У Великобританії почали тестувати вакцину. На експеримент погодились 1,1 тис. добровольців.

Сьогодні у Великобританії почалися випробування вакцини від коронавірусу – повідомляє «Твоя Україна» – посилаючись на видання: «Оbozrevatel».

На такі випробування погодились 1,1 тисяча британців.

У Оксфордському університеті, який займається розробкою вакцини, відкрито набір добровольців, які візьмуть участь у подальших дослідженнях.

Повідомляється, що вакцина: «ChAdOx1 nCoV-19» була розроблена на основі вірусу шимпанзе з додаванням генетичного коду коронавірусу. Вчені кажуть, що результат їхньої роботи стане відомий, що найменше за кілька місяців, максимум за пів року.

Серед добровольців, які тестують на собі пробну вакцину, є мікробіолог Еліза Гранато:

“Я науковиця, тому, звісно, хочу спробувати сприяти науковому процесу всюди, де можу. Оскільки я не вивчаю віруси, то почувалася трохи непотрібною в ці дні, тому розумію, що це для мене простий спосіб підтримати справу” – каже Еліза.

У процесі дослідження, половина кандидатів отримає ін’єкцію вакцини, отриманої з ослабленої версії вірусу застуди в шимпанзе, а інші отримають ін’єкцію вакцини проти менінгіту. Проте учасникам досліджень не повідомлятимуть, який саме препарат вони отримали.

Творці вакцини впевнені, що випробування принесе успіхи і вони зможуть винайти потрібну кількість вакцини, яка стане доступною для громадськості до вересня місяця.

Професор вакцинології Сара Гілберт, яка керувала подібними дослідженнями раніше, впевнена на 80% успіху у результатах препарату.

“Звісно, ми повинні перевірити це й отримати дані від людей. Ми повинні продемонструвати, що вона справді працює і зупиняє осіб, що заражаються коронавірусом, перш ніж використовувати вакцину в більш широкій популяції”, – сказала вона.