Туреччина пропонує варіант порятунку захисників Маріуполя — Мустафа Джемілєв

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звертався до Володимира Путіна, щоб той дозволив вивезти українських захисників із заводу “Азовсталь” у Туреччину через порт у Бердянську.

Про це на брифінгу в “Медіацентрі Україна – Укрінформ” 12 травня заявив почесний голова Меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

Він зазначив, що отримав наприкінці квітня звернення командира “Азову” до Ердогана. Документ одразу ж переклали турецькою мовою і передали главі Туреччини.

“Тиждень тому в Україні перебував радник Ердогана. Він розповідав, що вони роблять для наших героїв. Ердоган двічі розмовляв з Путіним. І запропонував направити корабель в порт Бердянська, оскільки порт у Маріуполі заміновано, разом із турецькими спостерігачами, і турецька сторона буде гарантом того, що ці бійці до кінця війни будуть гостями Туреччини”, – розповів Мустафа-ага.

Він додав, що пошук варіантів порятунку українських бійців триває.

Нагадаємо, віцепремʼєр-міністр – міністр із питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук заявила, що Україна запропонувала росіянам вивезти важкопоранених бійців з Азовсталі гуманітарним коридором, натомість віддати полонених росіян.

У Маріуполі російські війська блокують підземні виходи з металургійного комбінату, але українські захисники вдаються до контратак.

Джерело:novynarnia