Тверезі галичани закликають до нового року без алкоголю

З наближенням нового року та загалом циклу різдвяно-новорічних свят українці заметушилися у приготуваннях. Практично у кожного цей період супроводжується приємними переживаннями та очікуваннями.А що саме очікують люди від свята? Звичайно це відчуття радості та щастя у колі рідних чи друзів. Це безліч спогадів і нові мрії. Це ялинка, запах мандаринок, подарунки, святковий стіл. І мало хто уявляє новий рік без… алкоголю. При чому ми бачимо його не лише на столах, а й на різдвяних ярмарках, з екраніх телевізора і т.д.

Чи справді спиртне мусить бути на святковому столі, що це за така традиція і як святкують без алкоголю? Відповідь на ці питання дають представники громадської організації “Рух Тверезих Галичан” та ВГО “Рух “Твереза Україна” , які на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук закликали українців відсвяткувати новий рік тверезо.

Зокрема, голова організації Роман Гарасим зазначає, що вже дев’ятий рік поспіль зустрічатиме новий рік без алкоголю.

Вважаю, що не лише новий рік варто святкувати тверезо, а загалом зробити вибір у житті на користь тверезого і здорового способу життя. Адже тверезість – це природний стан людини, сім’ї та суспільства в цілому, який дає безліч переваг в житті і можливостей для розвитку. Ми всі народилися тверезими і немає жодної необхідності у поглинанні алкоголю. Адже насправді це отрута, яка калічить людський організм, руйнує сім’ї, знищує націю! Веселитись і отримувати задоволення потрібно у природний спосіб, без допомоги інтоксикантів. Ви подивіться на маленьких дітей, скільки у них справжньої радості та енергії. І вони ж тверезі!

Вивляється, алкоголь дуже довго тримається у мозку людини. Зокрема, у чоловічому від 24 до 45 діб, а у жіночому від 75 до 90 діб, а самі нейрони пошкоджуються і відмирають внаслідок кисневого голоду. Так стверджує відомий в Україні собріолог з Черкас, заступник голови Руху “Твереза Україна” Юрій Оробець, який вже більше десяти років викладає по навчальних закладах мистецтво тверезого способу життя.

Алкоголь не являється харчовим продуктом, це є отрута, безпечної дози якої не існує. В алкоголі не міститься ні білків, ні жирів, ні вуглеводів, ані вітамінів чи мінералів. Це універсальний органічний розчинник, який руйнує на молекулярному рівні.

Але кому вигідне споювання українців? З історії знаємо, що споювати народ було вигідно окупантам. У занедбаних селах на фоні напіврозвалених халуп красувалися просторі корчми, де народ пропивав не лише своє майно, але й розум та гідність. Тепер це вигідно тим, у кого є корисливі інтереси, а це гроші і влада. Вигідно керувати п’яним народом, адже він не чує брязкоту кайданів, а ще й свій гріш віддає за це. В цьому контексті тверезі галичани згадують визначні постаті національно-визвольних змагань, зокрема Роксолана Буляк повідомила цікавий факт про Степана Бандеру:

1 січня ми святкуємо День народження Героя України Степана Бандери. Сам провідник ОУН ніколи не вживав алкоголю, не курив і навіть своє весілля відсвяткував тверезо. Це є приклад для наслідування для патріотичної молоді.

Як бачимо, власний приклад має велике значення і добре, коли є кого наслідувати. От і учасник руху за тверезість з Червонограду Володимир Карпишин наголошує:

Я завжди святкував новий рік тверезо, бо не бачу сенсу вживати цю отруту. Казав мені один отець, що якщо хочеш запам’ятати свято – повністю відмовся від алкоголю. Тому закликаю усіх жити тверезо. Відмовтесь від шкідливих звичок, проживши це життя не марно.

І справді, від алкоголю нація деградує, втрачаються духовні та моральні орієнтири і дуже прикро, що в цей процес залучається молодь. Наше суспільство формує у молоді безліч хибних переконань, тим самим позбавляючи юних хлопців та дівчат свідомого вибору. В результаті багато з них робить несвідомий вибір на користь шкідливих звичок. А все починається навіть не з першої випитої, а першої побаченої чарки у руках дорослих.

А як же святкувати новий рік без алкоголю, запитуємо в Марії Кіщак, представниці львівського осередку Руху Тверезих Галичан:

Святкую третій новий рік Тверезо. Цього року буду святкувати Новий рік зі стаканом узвару в колі сім’ї. Зробила такий вибір свідомо, щоб більше не шкодити своєму організму і в майбутньому народити здорових дітей. Відчуття при святкуванні тверезого нового року – супер! Минулого року три дні святкували з компанією тверезників у Карпатах. Зараз вирішила святкувати вдома. Всіх обіймаю і передаю вітання з новим роком.

Нагадаємо, рівень поглинання алкоголю у нашій державі становить понад 15 л на душу населення в рік, а це означає, що запущено процес деградації та виродження нації. Змінювати стан справ потрібно негайно і повертатися до природного стану. Саме тому першочергового значення тепер набуває виховання дітей та молоді у здоровому, тверезому дусі.

Бажаємо нашим читачам завжди робити правильний вибір і вітаємо з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим!