США звинувачують українських олігархів у купівлі нерухомості вартістю 60 мільйонів доларів за незаконно привласнені кошти.

Прокурори США звинуватили українських бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у використанні незаконно привласнених коштів для придбання нерухомості в Огайо, після подібних раніше заяв щодо майна в Кентуккі та Техасі.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Reuters.

У своїй заяві Міністерство юстиції США стверджує, що ці двоє олігархів використали незаконно привласнені кошти з українського «Приватбанку» для придбання комерційної нерухомості в штаті Огайо.  Американські прокурори заявили, що в період з 2008 р. по 2016 р. Коломойський і Боголюбов отримали шахрайські позики та кредитні лінії, частину виручених коштів вони відмили через рахунки компаній-підрозділів в кіпрському офісі “Приватбанку”, перш ніж перевести гроші у Сполучені Штати.

Загальна вартість придбаних у трьох штатах США об’єктів нерухомості Коломойським та Боголюбовим за незаконно привласнені кошти складає понад 60 мільйонів доларів, повідомило Міністерство юстиції США.