Сучасні технології у зволожувачах

Боротьба з сухим повітрям у квартирах під час літньої спеки та опалювального сезону раніше здійснювалась народними засобами. Та вирощування домашніх рослин, розвішування змочених простирадл і розставляння тазів з водою давали лише деякий незначний ефект. Все змінилося з появою спеціальних зволожуючих пристроїв. Вони змогли забезпечити високий рівень кліматичного комфорту у домівках. Ця техніка весь час удосконалюється, і сьогодні ми маємо змогу обирати між декількома технологіями зволоження. Чим гарна кожна з них — розповімо далі.

Сучасні технології зволоження

Перш за все зволожувачі повітря відрізняються за принципом роботи. Усі відповідні різновиди представлені на на сайті Алло у Львові. В цих моделях використовуються наступні технології зволоження:

  • Парове (теплий пар). Передбачає зволоження приміщення внаслідок кипіння і подальшого випаровування води. Її нагрів здійснюється електрострумом через погружні електроди або резистивні елементи (як в електрочайнику). Найгігієнічніша технологія. Пар на виході повністю стерильний, солі, що містяться у воді, залишаються всередині зволожувача, у приміщення не надходять. 
  • Традиційне (холодний пар). Насичення повітря вологою забезпечується шляхом природного випаровування води. Вбудовані у пристрій вентилятори обдувають спеціальні змочені картриджі. Найбільш екологічна технологія. Не вимагає використовування води високої якості.
  • Ультразвукове. Пристрої на цій базі займають лідируючі позиції на ринку завдяки низькому електроспоживанню, майже безшумній роботі та здатності ефективно виробляти дрібнодисперсний холодний пар. Він утворюється без нагрівання та кипіння — завдяки вібрації спеціальної мембрани. Забезпечує зволоження навіть великої квартири.

Додаткові можливостi зволожуючих пристроїв

Крім базової функції, кліматична техніка, що випускається останнім часом, має й інші корисні властивості. Сучасний зволожувач повітря може бути додатково обладнаний системами:

  • очищення повітря;
  • іонізації;
  • ароматизації;
  • очищення води;
  • антибактеріального захисту;
  • контролю за рівнем вологості;
  • визначення температури повітря.

У сучасних зволожувачах повітря використовуються технології, які здатні ефективно усунути сухість в приміщенні, а також виконати інші корисні для здоров’я дії. Наприклад, знизити прояви алергії, кількість бактерій у кімнаті, слідкувати за температурою у кімнаті – всі ці речі стають дуже важливими, коли вдома є маленькі діти. Покупці мають змогу обирати пристрій, що максимально відповідає їх індивідуальним вимогам.