Старосамбірська центральна районна лікарня прийматиме хворих на COVID-19

У Львівській області ще дві лікарні готують до роботи із COVID-19, а саме Старосамбірську центральну районну лікарню та Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті. Обидві лікарні вже офіційно внесли в перелік ковідних лікарень області.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Львівської ОДА.

У Старосамбірській центральній районній лікарні буде 70 ліжок, де 60 з яких уже мають кисень. А стосовно Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті, то тут планують розгорнути 100 ліжок, де половина будуть забезпечені киснем.

“Щойно закінчиться етап контрактування, заклади будуть у повній готовності до роботи. Залежно від епідситуації зможемо їх залучити. Станом на сьогодні ліжкової бази є достатньо, однак це не означає, що так буде і надалі. Погіршення ситуації може статись найближчим часом, тому готовність має бути 100-відсоткова”, – розповів сьогодні під час брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.



Після укладання угод з НЗСУ лікарні отримають фінансування на закупівлю медикаментів, засоби індивідуального захисту та на виплату 300% медичному персоналу, який буде надавати допомогу пацієнтів із ковідом.