Стало відомо, коли Львівщина може вийти з “червоної” зони карантину

Наступного тижня Львівщина може вийти з “червоної” зони карантину. 

Львівська область має всі шанси вийти з “червоної” зони вже наступного тижня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, посилаючись на директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса.

За даними МОЗ України, область поки що знаходиться у “червоній” зоні, однак починаючи з 14-го тижня року спостерігається тенденція до зниження захворюваності на коронавірусну хворобу – на 4,8%. За 15-ий тиждень зниження відбулось на 26,86%.

“Так, впродовж останніх 14 днів встановлено, що інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення у Львівській області зменшився на 15,56%. Підсумовуючи вище сказане, якщо така динаміка буде продовжуватись і надалі, то область має всі шанси вийти з “червоної” зони вже наступного тижня. Але дотримуватись правил безпеки слід незалежно від того діє карантин чи ні”, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, Львівщина є у “червоній” зоні карантину з 25 березня. У Львові локдаун оголосили ще з 19 березня, його продовжили до 4 травня.