Скандал у Львові: поліцейські намагалися затримати начальника потяга за неправильно надягнену захисну маску

На головному залізничному вокзалі Львова поліцейські намагалися затримати начальницю поїзда “Лисичанськ-Ужгород” через неправильно одягнену маску.

Конфлікт на відео зняла сама начальниця поїзда, а оприлюднив у Facebook транспортний блогер Олег Васильєв.

Як видно з відео, інцидент трапився у вагоні потяга. Поліцейський просив начальницю поїзда “Лисичанськ-Ужгород” надати паспорт для складання на неї постанови про порушення карантину – маска на її обличчі не закривала рот та ніс. Маска у жінки дійсно була неправильно одягнена. Коли начальниця поїзда відмовилася надати паспорт, її пропонували доправити в чергову частину для встановлення її особи та складання постанови про накладення штрафу (розмір штрафу 170-255 грн).

Під час конфлікту начальниця поїзда навіть телефонує на лінію “102” та скаржиться на поліцейських, які вимагають у неї надати документи. Поліцейський стверджує, що не лише начальниця потяга порушує умови карантину, а й багато пасажирів перебувають у ньому, без маски.

Кінцівка інциденту наступила тоді, коли потягу прийшов час їхати. Попри те, що копи були проти, зупиняти його не стали й рухомий склад рушив за графіком, а поліцейські покинули вагон. Начальник потягу пропонувала їм поїхати в потязі.

“Поліцейські вискочили по станції після відправки поїзда”, — резюмувала вона.