СБУ викрила російську “ботоферму”

Cпівробітники Служби безпеки України викрили у Києві діяльність «ботоферми», організованої громадянами Російської Федерації та переселенцями з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на інформацію від Служби безпеки України.

За даними Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки, представники угруповання створили понад 500 активних акаунтів, а також різноманітні спільноти. Через них поширювали у соцмережах недостовірну інформацію, здійснювали інформаційні атаки на акаунти високопосадовців, а також розсилали анонімні повідомлення про мінування станцій метрополітену, торгово-розважальних центрів та інших місць масового скупчення людей.

Працівники Служби безпеки також задокументували, що зловмисники реєстрували в Телеграмі анонімні акаунти та канали для торгівлі вогнепальною зброєю, вибуховими пристроями та наркотиками.

Під час обшуку за місцем розташування в орендованому офісі, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи), а також майже 2000 SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України.

Особи організаторів встановлені. Наразі тривають процесуальні дії для притягнення даних осіб до відповідальності.