Саудівська Аравія готова постачати нафту в Роттердам вартістю 25 доларів за барель!

Саудівська Аравія може потроїти поставки нафти в Європу, за ціною 25 доларів за барель. Про це повідомляє видання Bloomberg.

У квітні 2020року нафтова компанія “Saudi Aramco” збільшить поставки нафти до 12,3 млн б/с

Зазначається, що Саудівська Аравія готова постачати нафту марки “Arab Light” в Роттердам за ціною 25 доларів за барель. “Так європейський нафтовий ринок перетвориться в місце найбільш запеклої боротьби за нафту між Ер-Ріяд та Москвою”- пише видання.

Нагадаємо, ціни на нафту обвалилися на тлі зриву угоди ОПЕК+ про обмеження видобутку і погроз Ер-Ріяда влаштувати цінову війну на нафтовому ринку.

У доповіді Goldman Sachs говориться, що нафтова війна, яку розв’язали ОПЕК і Росія, може підштовхнути ціни на нафту до падіння до 20 доларів за барель. На думку аналітика Goldman Sachs Деміена Курваліна, нинішня ситуація кардинально змінює прогнози для ринків нафти та газу. Передбачається, що тепер виробники дешевої нафти будуть нарощувати поставки, щоб змусити країни з високими витратами на видобуток знизити її обсяги.

У понеділок, 9 березня, відразу після відкриття торгів ціни на нафту впали більш ніж на 30%, а це найбільше падіння з 1991 року.

Незважаючи на це, російська нафтова компанія “Роснефть” у квітні планує істотно збільшити видобуток нафти.

Таке здешевшання нафти потягнуло за собою обвал фондових ринків у США та у всьому світі.